Y2K-mote

*Chefs kiss* eller vondt for sjela? Vi har sett gjennom emneknaggen Y2K på Tise og har kommet fram til noen observasjoner. Spåkonene serverer critique. Har vi blitt gamle og bitre? Bitre har vi alltid vært, men det kler spåkoner.

Publisert

Som vi alle vet går mote på rundgang, og denne gangen er vi tilbake på 2000 -tallet. Y2K betyr veldig lett «year 2000», og internett-trenden har over en lengre periode bygget seg opp på Tik Tok, Tise og Instagram.

TRENDALARM

Influensere i fengsel

Er det her influensere må dra for å skaffe seg content på sosiale medier for tida? Melina, Isabelle, Petter. Alle disse flotte forbildene som kom og gikk, inte visste vi at dom skulle bli innsatte på Ravneberget kvinnefengsel. Eller Bastøy. Eller Ila. Det virker som om kjendiser må ty til ekstreme tiltak for å holde seg relevante, og vi skjønner jo det. Er fengselet det nye Dubai? Man kan jo se på det som en oppgradering. Vi synes likevel Vigdis Hjorth burde saksøke influenserne for å stjele bokidéen hennes, hun er jo the O.G. med Tredve dager i Sandefjord.

Boa/fjærkre

Ashley Tisdale fra 2004 ble reinkarnert i Harry Styles sin grammy-look. Boa er offisielt oppgradert fra Rocky Horror kostyme til vårens vors-plagg. Vi minnes en tid der fjær var øredobber og nøkkelringer – kanskje dette er neste? Det er jo greia med fjær, de dukker opp overalt og man aner ikke hvor de kommer fra.

Blotter-bukser

At folk i dag har gjeninnført low rise jeans som en trend, er vi litt skuffa over. Det burde vært ulovlig. Ja, fordi det kan kvalifiseres som blotting. Spesielt om kukstien titter frem. Vi vil helst ikke kaste oss inn i krigen mellom millennials og gen z, men vi vil bare påpeke at det er lite praktisk å vise rumpesprekk.

LES OGSÅ: Studenttinget ønsker å fjerne ordningen med studentprester på campus

Hjemmelaget grell

Perler på en plasttråd, som klyper håndleddet og armhårene – for hvilken grunn?! Vi har sett flere som lager disse smykkene selv og selger dem som en ny og kul trend, men det er seriøst bare bra håndverk om du er 5 ½ år gammel. Vi vil helst ha disse traumatiske assesoarene langt vekk fra henda våre. Fantomsmertene eksisterer.

Torturredskap

Vi har lagt merke til at korsett ofte blir markedsført som Y2K, noe som viser hvordan emneknaggen blir brukt som et triks for å selge. Det er et plagg som historisk sett var laget (eller trendy) for kvinner fram til 1800-tallet, og utformet for å forme kvinnen til sin «optimale» silhuett ved å snøre inn rygg, mage og bryst. Klesplagg eller torturredskap – choose your fighter.

LES OGSÅ: Me skal aldri gløyma, men heller aldri godta

HOT:

1: Fylla

Hvem savner vel ikke en god gammeldags fyllekule. Nostalgien gjenopplives når vi minnes om å måtte ta seg en runde rundt samf, spy i en busk og gå seg bort på veien før man endelig slipper inn for å møte venners venner, gammelt rusk, eller den rette for kvelden.

2: Større uttrykksform for menn

Harry Styles, Billy Porter, Lil Nas X og Sam Smith følger i fotsporene til legender som Bowie, Mick Jagger, Prince og Elton John og viser at også menn kan overskride hva den konforme moten innebærer. Det er på tide at flere menn legger fra seg hettegenseren og de samme gamle jeansene og prøver ut noen nye klesplagg en gang i blant.

3: Menneskerettigheter

Fotballverdenen har endelig vist at de også bryr seg om menneskerettigheter. Norges landslag har prøvd å starte en ny trenden i sportsverdenen og har printet t -skjorter på kopirommet sitt som viser at de har et standpunkt rundt VM i Qatar. Nå kan dere også vennligst boikotte hele sheiten.

NOT:

Erna Solberg

Vi vet ikke hva som er verst. Å bryte smittevernsreglene, be oss om å føde flere barn for henne, eller å påpeke hvor lite hun bryr seg om fattige – på direkten. Uansett er det en dårlig gest før neste valg. Hun blir mer og mer som dinosauren Kåre Willoch. Lykke til med høsten 2021!

Sosiale medier

Du er herved invitert til gravpils for Instagram. Kapitalismen har offisielt drept privatpersonen og folk bruker plattformen til å selge seg selv. Det er ikke sjarmerende. Facebook har blitt overtatt av de over 60 for lenge sida, så det trenger vi ikke engang å snakke om. Vi trenger ikke flere apper nå, bare se på ubrukelige Clubhouse. Skaff deg en ekte hobby og ikke legg det ut.

Økonomitips fra rikinger

En ting vi virkelig ikke trenger i dette umulige året, er sparetips eller økonomitips fra mennesker som mener at «du kan tenke deg selv rik» og som lever av å leie ut rom i egen bolig. Igjen, spis de rike.