Vi vil også være med på dugnaden!
Gjengsjefer i fire kunstneriske gjenger og kunstnerisk representant i Nybyggkomiteen sier de med glede stiller opp for Reitan for Nybygget.
Dette leserinnlegget er tidligere publisert hos Universitetsavisa.
I arbeidet mot et nybygg på Studentersamfundet er alle frivillige krefter med. Øyvind Bentås skriver 26. april [i Trønderdebatt, red.anm.] at studentfrivilligheten må selge sjela si for å få råd til nybygget. Reitangruppen skal sponse bygget, og ønsker at kunstneriske gjenger stiller på oppdrag for Reitan som en del av avtalen. Det gjør vi med glede!
Musikkens verden gjennom kor, orkester og band gir en verdi til Studentersamfundet som av og til er vanskelig å måle. Vi lager liv i gatene, og viser hva Trondheims studenter er gode for. Den kunstneriske delen av Studentersamfundet er kanskje ikke det alle tenker på som viktig for driften, men det er allikevel en viktig del av det som gjør Samfundet til Samfundet.
I et nybygg kan man ikke synge frem en god prosjektplan, grave ut en tomt med trommestikker eller blåse ut en vakker fasade gjennom en trompet, men nå har vi endelig fått en konkret måte vi kan bidra på. Gjennom å stille på kunstneriske oppdrag for Reitan er vi en del av av dugnaden som skaffer Samfundet pengene som trengs for å realisere nybygget. Det betyr at de kunstneriske gjengene på Samfundet får øvingslokaler, konsertscener og lagringsplassen vi trenger for å kunne høre til på Samfundet hundre prosent.
I avtalen regner vi kunstneriske gjenger på Samfundet med å stille på rundt ett musikkoppdrag hver i semesteret, i de årene avtalen gjelder. Øyvind Bentås mener at å farte rundt til Britannia og Lade Gård for å spille en gang i semesteret er å selge studentfrivilligheten. Da er det for lenge siden Øyvind har satt sin fot på Samfundet, for dette utgjør knapt en brøkdel av all artig virksomhet vi kan drive på med, med den økonomiske støtten vi får. Vi mener det er en artig og ikke minst viktig del av dugnaden, som vil komme både Samfundet og Trondheim by til gode. Samfundets kunstneriske gjenger har allerede jobbet med spilleoppdrag for ulike aktører i mange år for å sikre sin økonomiske drift, og nå får vi faste, gode rammer rundt et slikt arbeid som attpåtil bidrar til å realisere nybygget.
Og hvis Øyvind har lyst til å børste støvet av trommestikkene sine selv, kan han sikkert få være med!
VEIEN MOT NYBYGGET:
-
– Vil kreve harde prioriteringer
Studentersamfundet har fått Nybygg-regning på 3,4 millioner kroner. Nå venter avslag på tilskudd fra Fylkestinget.
-
– Passer inn med Bunnpris
Helgasetr er nominert til «Grøss-medaljen 2024». Studentene har delte meninger om nominasjonen.
-
Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
Selv om Studentersamfundets nybygg var klart for åpning lørdag 10. august, var det ikke ferdig.
-
Fra gelébryter til Samfundetleder
Rami Chumber stortrivdes bak baren på Studentersamfundet, men savnet etter politikken ble for stort. Nå ser han frem til å stå bak ledelsen av det runde røde i Samfundets nye historiske epoke.
-
Historien bak verdens 8. største utested
Lørdag 10. august åpnet Studentersamfundets nybygg med en storslått seremoni. Med tre nye serveringslokaler og tre nye scener rommer nå studentenes storstue over 3500 på én kveld.
-
Trampeklapp, gledestårer og kanonskudd
Glitter og galla preget åpningen av Nybygg lørdag kveld.
-
Samfundet søker navn
Det er duket for Nybygg med nye lokaler på Samfundet. I den anledning holder Samfundet en navnekonkurranse for de nye lokalene for de med medlemskap.
-
Sit med nye millionar til nybygg
Studentersamfundet og Sit har signert ei avtale som sikrar fleire millionar kroner til nybygg.
-
Nå er Nybyggkomitéen sikrere på å rekke åpningsdatoen av det nye Samfundet
Med penger på bok og den største risikoen tilbakelagt, går det mot åpning av nybygget mars 2024.
-
Nybygg, reis deg
Byggeplassen på baksiden av Samfundet begynner å bli en like naturlig del av Huset som en burger på Sesam. Men blir det fortsatt åpning om et år?