Bao-boller med glasert sopp

Oppskrift:

Når du vil imponere, men ikke har tid til å kokkelere.

Publisert

Ingredienser:

8 bao-boller (kan kjøpes ferdige i de fleste større butikker.)

3 portobellosopper

Soppmarinade:

0,3 dl soyasaus

2 ss lønnesirup

2 ss hvitvinseddik

2 ts sesamolje

1 ts sriracha

Fyll:

2 gulrøtter

1 agurk

2 vårløker

Hoisinsaus

Sesamfrø

Koriander

Noe av det beste i livet er gode måltider med venner. Denne smaksrike retten av kinesisk opphav er perfekt for et delemåltid. Den er enkel, tar bare 20 minutter å lage, og kan lett skaleres til flere personer. Perfekt for din neste kollektivmiddag! Denne oppskriften gir fire porsjoner.

Framgangsmåte

1. Stek skivet sopp i olje.

2. Bland sammen marinaden og ha den over soppen når den er blitt gyllen. La marinaden koke inn i soppen.

3. Kutt grønnsakene i tynne strimler og finhakk vårløken.

4. Damp bollene som angitt på pakken. Disse kan også lages fra bunnen ganske enkelt, men det krever litt tid.

5. Dander fyll i bollene med et lag hoisinsaus i bunnen. Topp med sesamfrø og koriander.

B(a)on appétit!