
Studentkost
Eplepai med personlighet
Når høsten kommer og du har lyst på noe søtt, er denne varme paien perfekt. Vil du gjøre den enda søtere, kan du ha vaniljeis til.
Pai er overraskende lett å lage og det klassiske paiskallet kan fylles med nesten hva som helst av ingredienser. Til denne oppskriften fylles paiskallet med epler, sukker og kanel for å skape en klassisk søt pai som tar litt over to timer å lage.
Fremgangsmåte:
1. Først lager du paiskallet. Kna sammen like mengder mel, melis, smør og ha i ett egg. Deretter setter du paideigen inn i kjøleskapet og lar den stå der i én time.
2. Start med å smelte smøret i en kjele. Når smøret har smeltet, rører du inn mel.
3. Rør inn vann, hvitt og brunt sukker og kanel. Kok opp, og fjern deretter kjelen fra plata og sett den til sides.
4. Deretter skreller du eplene og skjærer dem i tynne skiver.
5. Fordel mesteparten av paideigen i en paiform, men la 1⁄4 være igjen. Dette skal brukes til å lage pailokket.
6. Nå skal vi fylle paien. Fordel epleskivene utover i paibunnen. Hell deretter paifyllet fra kjelen over eplene.
7. Med resten av paideigen lager du åtte strimler som skal legges som et lokk på toppen av paien. Legg deigstrimlene i et rutemønster over fyllet.
8. Stek paien på 180 grader i omtrent én time.
Related articles
-
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
-
Solgule påskeboller
Det er få ting som slår smaken av nystekte boller. Dette er den perfekte oppskriften å prøve i påsken.
-
Helt bananas!
Her er et enkelt bananbrød for å slukke søtsuget ditt.
-
Kremet pasta med fisk og fennikel
Denne pastaretten er perfekt for en student i farten som forsøker å leve det sunne og sparsommelige liv.
-
RISOTTO MED SOPP OG SPINAT
Lyst å imponere på kjøkkenet uten å blakke deg fullstendig? Prøv deg på denne stødige retten som fungerer like godt til deit som komfortmat en sliten søndagskveld.
-
Sommeren ruller inn på menyen
Etter en ferie fylt med julemat og kransekaker er det på tide med noe friskt på tunga.