Studentkost

Eplepai med personlighet

Når høsten kommer og du har lyst på noe søtt, er denne varme paien perfekt. Vil du gjøre den enda søtere, kan du ha vaniljeis til.

Publisert

Ingredienser:

Til paiskallet:

150 gram mel

150 gram melis

150 gram romtemperert smør

1 egg

Til paifyllet:

To epler

110 gram smør

3 spiseskjeer mel

1⁄2 dl vann

1 dl hvitt sukker

1 dl brunt sukker

2 teskjeer kanel

1 teskje kardemomme

Pai er overraskende lett å lage og det klassiske paiskallet kan fylles med nesten hva som helst av ingredienser. Til denne oppskriften fylles paiskallet med epler, sukker og kanel for å skape en klassisk søt pai som tar litt over to timer å lage.

Fremgangsmåte:

1. Først lager du paiskallet. Kna sammen like mengder mel, melis, smør og ha i ett egg. Deretter setter du paideigen inn i kjøleskapet og lar den stå der i én time.

2. Start med å smelte smøret i en kjele. Når smøret har smeltet, rører du inn mel.

3. Rør inn vann, hvitt og brunt sukker og kanel. Kok opp, og fjern deretter kjelen fra plata og sett den til sides.

4. Deretter skreller du eplene og skjærer dem i tynne skiver.

5. Fordel mesteparten av paideigen i en paiform, men la 1⁄4 være igjen. Dette skal brukes til å lage pailokket.

6. Nå skal vi fylle paien. Fordel epleskivene utover i paibunnen. Hell deretter paifyllet fra kjelen over eplene.

7. Med resten av paideigen lager du åtte strimler som skal legges som et lokk på toppen av paien. Legg deigstrimlene i et rutemønster over fyllet.

8. Stek paien på 180 grader i omtrent én time.

Powered by Labrador CMS