
Oppskrift
Lettvint linsegryte på 15 minutter
Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.
Jeg er veldig glad i matretter som er enkle, tar kort tid å lage og har billige ingredienser. Denne linsegryta fikk jeg fra en venninne som fant den på nett. Originalen er å finne i boka En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren. Jeg kan hvert fall bekrefte at den er skikkelig digg.
Antall porsjoner: 3
Framgangsmåte:
1. Start med å varme olje i en kjele. Stek løk og hvitløk til den er blank. Tilsett så curry paste, og rør godt inn.
2. Ha deretter i tomater, kokosmelk og den knuste buljongterningen. La koke i cirka fem minutter. Rør om så ikke melken svir seg.
3. Mot slutten av koketiden tilsetter du linser og spinat. Rør om av og til. Bruker du frossen spinat, tilsetter du dette litt tidligere i prosessen.
4. Server med rømme, bladpersille og chilliflak. Retten kan også serveres med ris. Det er godt med pitabrød eller nan ved siden av også.
Related articles
-
Pannestekt laks med mangosalsa
Det beste med denne retten er at den smaker like godt som den ser ut!
-
Aldri nok gnocchi
-
Bibimbap til bords
Bibimbap har gradvis blitt en mathallslager over hele landet. Imponer med denne studentvennlige versjonen av den koreanske retten.
-
Maten var i hvert fall ikke bedre før
Forskning- og forbrukerredaksjonen har testet én rett hver fra 50-, 60-, 70-, og 80-tallet. Ikke alle falt i smak, men noen retter vil nok finnes på norske middagstallerkener om 50 år også.
-
Lady Goldenglow gløder igjen
Hvis du ikke er lei av søtsaker etter julen, er dette en fin kake å sparke i gang det nye året med.
-
Knallgod søtpotetsalat
En nydelig salat man enkelt kan tilpasse etter behov.