Oppskrift

Lettvint linsegryte på 15 minutter

Denne linsegryta er kjempegod og lager så og si seg selv.

Publisert

Ingredienser:

1 gul løk

2–3 hvitløksfedd

2–3 ss stekeolje f.eks. rapsolje

2–4 ts rød curry paste (smak til, det er stor forskjell på merkene)

1 boks hermetiske tomater

2,5 dl melk (eller plantebasert)

1 grønnsaksbuljongterning

2 små bokser røde linser, totalt 350 g, skylte

2 never frisk spinat, grovhakket

Forslag til topping

Rømme/jogurt, gjerne plantebasert

Chiliflak

Bladpersille/koriander (valgfritt)

Valgfritt tilbehør

Pitabrød eller nan

Jeg er veldig glad i matretter som er enkle, tar kort tid å lage og har billige ingredienser. Denne linsegryta fikk jeg fra en venninne som fant den på nett. Originalen er å finne i boka En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren. Jeg kan hvert fall bekrefte at den er skikkelig digg.

Antall porsjoner: 3

Framgangsmåte:

1. Start med å varme olje i en kjele. Stek løk og hvitløk til den er blank. Tilsett så curry paste, og rør godt inn.

2. Ha deretter i tomater, kokosmelk og den knuste buljongterningen. La koke i cirka fem minutter. Rør om så ikke melken svir seg.

3. Mot slutten av koketiden tilsetter du linser og spinat. Rør om av og til. Bruker du frossen spinat, tilsetter du dette litt tidligere i prosessen.

4. Server med rømme, bladpersille og chilliflak. Retten kan også serveres med ris. Det er godt med pitabrød eller nan ved siden av også.