Studentkost

Studentsikker smørbrødklassiker

Er du lei av timevis på kjøkkenet og fet julemat? Denne oppskriften er like fet, men i det minste rask.

Publisert

Ingredienser:

100 gram kalkun. Kalkunpålegg kan også benyttes. 

1 ss olje 

2 skiver brød

1 ss majones 

1 ss dijonsennep 

1 stor tomat 

Et par skiver sylteagurk 

2 blader crispisalat 

0,25 stk rødløk

Måltidet passer perfekt hvis du vil ha en enkel middag eller unne deg en ekstra god lunsj. Mengden ingredienser er veiledende, så her kan man sløyfe og legge til pålegg som man selv ønsker. Smørbrødet blir best med lyst brød eller loff, men hvis du ønsker en sunnere variant, fungerer grovt brød like godt. Denne oppskriften gir 1 porsjon og tar cirka 15 minutter.

Fremgangsmåte:

1. Stek kalkunen i pannen i oljen. Hopp over dette steget hvis du bruker kalkunpålegg.

2. Rist brødskivene til de blir gylne. Hvis du ikke har brødrister, kan du bruke en stekepanne. 

3. Smør brødskivene med majones og sennep. Legg kalkun, tomat, salat, rødløk, sylteagurk og brød lagvis. 

4. For å toppe måltidet kan smørbrødet serveres med potetgull.

LES OGSÅ:  Studentens innflytelse på rektorvalget.

Powered by Labrador CMS