Studentkost

Christians spesial

Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.

Publisert

Ingredienser:

Ingredienser:

125 gram jasminris

1 gulrot

½ løk

Omtrent 50 gram kokt skinke (halv pakke)

½ boks mais

2 egg, hvis du liker det

Olje til steking

Salt

Pepper

Soyasaus

Lime

Vårløk, hvitløk, chili, ingefær eller andre grønnsaker hvis du vil være litt fancy

Nå har mørket og kulden kommet til Trondheim. Med disse deilige smakene fra andre land vil dagen bli lysere, og varmen kan kjennes på kroppen. Her får du en middag som er billig, en fryd for smaksløkene og kan lages av det meste. Råvarene du kan bruke, er uendelige, så ikke la deg begrense til kun disse ingrediensene.

Gir to porsjoner, men veldig lett å doble, og tar bare en halvtime! Da har du en finfin lunsj til neste studiedag.

Fremgangsmåte

1. Kok risen etter anvisning på pakken. Helst dagen før, slik at risen blir tørrere.

2. Skjær skinken i terninger, kutt gulrøtter i tynne skiver og hakk løken. Hvis du hater å kutte løk, få en snill romkamerat til å gjøre det for deg.

3. Stek gulrøtter, løk, skinke og mais i litt olje.

4. Legg blandingen til side.

5. Stek risen alene i olje. Her er det mulig å legge til to lett vispede egg hvis du ønsker litt mer proteiner.

6. Hiv grønnsakene og skinken oppi pannen, og bland alt sammen.

7. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Om du har en annen digg saus, er det bare å slenge den oppi.

8. Server med en liten limebåt som garnityr, som du skviser over for litt forfriskende syre.

 LES OGSÅ:  

Powered by Labrador CMS