
Studentkost
Christians spesial
Drøm deg bort til varmere strøk med denne herlige oppskriften på stekt ris.
Nå har mørket og kulden kommet til Trondheim. Med disse deilige smakene fra andre land vil dagen bli lysere, og varmen kan kjennes på kroppen. Her får du en middag som er billig, en fryd for smaksløkene og kan lages av det meste. Råvarene du kan bruke, er uendelige, så ikke la deg begrense til kun disse ingrediensene.
Gir to porsjoner, men veldig lett å doble, og tar bare en halvtime! Da har du en finfin lunsj til neste studiedag.
Fremgangsmåte
1. Kok risen etter anvisning på pakken. Helst dagen før, slik at risen blir tørrere.
2. Skjær skinken i terninger, kutt gulrøtter i tynne skiver og hakk løken. Hvis du hater å kutte løk, få en snill romkamerat til å gjøre det for deg.
3. Stek gulrøtter, løk, skinke og mais i litt olje.
4. Legg blandingen til side.
5. Stek risen alene i olje. Her er det mulig å legge til to lett vispede egg hvis du ønsker litt mer proteiner.
6. Hiv grønnsakene og skinken oppi pannen, og bland alt sammen.
7. Smak til med salt, pepper og soyasaus. Om du har en annen digg saus, er det bare å slenge den oppi.
8. Server med en liten limebåt som garnityr, som du skviser over for litt forfriskende syre.
LES OGSÅ:
Related articles
-
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.
-
Festmåltid for magen, øynene og hjertet
Vis solidaritet og hedre de levantinske tradisjonene med en storslått meze.
-
På leting etter skogens gull
For en som kan lite om sopp, kan det være skremmende å begi seg ut i skogen på leting etter dagens middag. Her er noen tips og triks om du tør å prøve.