I SAMME BÅT: Det er bedre å være bakfull sammen.

Studentkost:

Engelskinspirerte frokostburgere

Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.

Publisert

Ingredienser:

  • 4 x 2 briochebrød (eventuelt burgerbrød, ristet brød, eller liknende) 
  • 2 tomater 
  • 4 skiver cheddarost 
  • 12 skiver bacon (kan sløyfes) 
  • 4 egg 
  • Majones 
  • Sriracha eller annen sterk saus 
  • Worcestersaus (kan sløyfes)

Møt søndag morgen og et snurrende, bankende hode med næringsrike frokostburgere for å bøte for gårsdagens aktiviteter. Med mindre du var på en snurr alene, er det å lufte tanker og dele ulmingen i magen og fylleskam i fellesskap alltid best. Bekjemp følelsen av å være verdens verste menneske med dette måltidet. Det er viktig å presisere at det kanskje er en god idé å ikke være umenneskelig bakfull når du skal sette i gang med et slikt matlageprosjekt. Ikke lag mat før du er ferdig med å spy, men selv en gjeng slitne journalister klarte å mobilisere krefter nok til å lage gode frokostburgere.

Og hvis det ikke funker, redder kaffe og energidrikke de fleste bakruser.

DEILIG: En perfekt kombinasjon for en bakfull student.

Fremgangsmåte

ANTIOKSIDANTER: Ved å varme opp tomaten blir antioksidantene enda kraftigere.
  1. Putt baconskivene på et bakebrett med bakepapir under. Sett rett inn i kald ovn. Skru temperaturen til 230 grader på over- og undervarme i omtrent 20–25 minutter. 
  2. Kutt tomaten i like tykke skiver. Stek på middels til høy varme i en stekepanne. Salt dem godt. 
  3. Stek fire speilegg i litt olje. De er ferdige når eggehviten er fast, mens plommen fremdeles renner. 
  4. Legg cheddarosten på halvparten av briochebrødene og varm i ovnen til osten er smeltet. Varm briochebrødene i ovnen. Stek dem litt i panna til de får farge. 
  5. For å lage sausen blandes majones og ønsket mengde sriracha, og tilsett eventuelt en liten klunk worcestersaus. 
  6. Legg alle ingrediensene mellom brødene og server.

LES OGSÅ: Ukemeny: Studenttilværelsens kulinariske vakum.

Powered by Labrador CMS