
Studentkost
Farmors pavlova
17. mai nærmer seg og er her fortere enn man tror. Pavlova er en passende, enkel og billig kake til nasjonaldagen.
Kaken kan ta litt tid å lage, men den varer lenge. Ettersom den har marengsbunn, må ikke hele kaken bli laget på én gang; man kan lage marengsbunnen kvelden før og pynte kaken dagen etter. Oppskriften gir omtrent åtte kakestykker og tar cirka to timer.
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
1. Forvarm ovnen til 120 grader.
2. Skill eggehviten og eggeplommen fra hverandre (og ta vare på begge deler).
3. Hell eggehviten og saltet i en bolle og pisk til det blir litt skummete. Tilsett deretter 250 g sukker, litt av gangen, frem til blandingen blir så stiv at man (i teorien) kan vende bollen på hodet. Ha så to teskjeer maisenna og all eddiken i bollen og bland det forsiktig inn med en slikkepott.
4. Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir. Lag den formen du ønsker, men blandingen må være cirka 2,5 centimeter høy.
5. Stek blandingen i ovnen på nederste rille i halvannen time til bunnen er sprø på utsiden. La så kakebunnen kjøle seg ned, gjerne inne i ovnen over natten med ovnsdøren litt på gløtt og ingen varme på.
Krem og pynt:
1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i fem minutter, mens du legger eggeplommene, melken, én spiseskje maisenna og resten av sukkeret i en kjele.
2. Pisk eggeblandingen og varm den opp på en stekeplate med lav varme. Klipp gelatinplatene opp i mindre biter over kjelen under omrøring. Det er viktig at eggeblandingen ikke brenner seg, så ta heller kjelen av platen hvis varmen blir for høy.
3. Når kremen har blitt tykk som vaniljesaus, helles den over i en bolle og kjøles ned. Etter nedkjølingen piskes blandingen lett til den blir jevn og klumpfri.
4. Finn frem kremfløten og pisk den stiv. Vend deretter inn kremfløten med eggeblandingen og fordel den utover marengsbunnen. Til slutt kan du pynte kaken med foretrukne bær. Desserten er servert!
Related articles
-
Lyche-følelsen hjemme
Gikk du glipp av «New Delhi Helg» på Lyche? Her er de indiske dessertene som et plaster på såret.
-
Burger og milkshake: kulinarisk kinoeventyr
Den beste måten å oppleve en film på er gjennom mat. Istedenfor å økonomisk ruinere deg på kulinarisk kino, vil disse rettene få din matglade motor til å brøle.
-
Matpakketipsene som gjør hverdagen litt hyggeligere
Det er på tide å legge den tørre brødskiven med svett gulost på hyllen.
-
Veien til hjertet er gjennom magen
Imponer valentinsdeiten din med hjemmelagde brunostcookies.
-
Veganuar for ikke-veganere
Det er mange gode grunner til å spise mindre kjøtt. Her er noen tips til hvordan du kan lage vegetar- og veganretter fulle av umami.
-
Rykende varme drikker som varmer sjelen
Kos deg litt ekstra med denne kurante kakaoen, lune latten og knakende gode kaffen.