<b>GOD PLASS: </b>Selv om deltakerne under avdukningen kunne sitte med er enn én meter avstand bes alle som var tilstede tirsdag i Storsalen om å teste seg.
GOD PLASS: Selv om deltakerne under avdukningen kunne sitte med er enn én meter avstand bes alle som var tilstede tirsdag i Storsalen om å teste seg.

Koronasmitte på avdukningen av den nye takduken

De 50 som deltok på dukåpningen på Samfundet tirsdag 3. november bes nå om å teste seg for korona.

Publisert Sist oppdatert

Den offisielle åpningen av takduken i Storsalen fant sted tirsdag 3. november. I går, lørdag 7. november, fikk de 50 gjestene tilsendt en melding av Trondheim kommune der de ble bedt om å teste seg for covid-19 etter at en av gjestene hadde fått påvist smitte. Meldingen lød som følger:

<b>TEST DEG:</b> Dette var beskjeden gjestene ved dukåpningen på Samfundet fikk fredag kveld.
TEST DEG: Dette var beskjeden gjestene ved dukåpningen på Samfundet fikk fredag kveld.

– Hvis du var gjest ved dukåpning på Samfundet tirsdag 03.11.2020 i tidsrommet mellom kl. 10.00 og 11.00 kan du ha vært i kontakt med en person som har fått påvist covid-19.

Blant de tilstedeværende var blant annet ordfører Rita Ottervik, NTNU-rektor Anne Borg, representanter fra formannskapet samt frivillige på Samfundet. Ingen av deltakerne er pålagt karantene, men bes altså om å teste seg 6-8 dager etter at arrangementet fant sted.

Torsdag 6. november kom beskjeden om at Samfundet stenger dørene for semesteret, avgjørelsen ble tatt for å bistå i arbeidet med smittespredning og for å redusere belastningen på de frivillige på Huset.

LES OGSÅ: Kjære Erna, vi leser til eksamen!

– Mer enn én meter avstand

Leder ved Studentsamfundet Karen Mjør forteller til Under Dusken at de fikk vite om smitten fredag ettermiddag.

– Vi fikk melding i går ettermiddag om at det var en person på arrangementet som var smittet. Vi tok da kontakt med smittevernkontoret med en gang og sendte inn lista over alle deltakerne.

Samfundetlederen forteller også at alle smitteverntiltak ble ivaretatt under arrangementet i Storsalen.

– Personene som var tilstede på arrangementet satt med mer enn én meter avstand, da det var under 50 gjester totalt i Storsalen som til vanlig har en kapasitet på 200. I tillegg var det plassert ut rikelig med antibac, og vi spritet talerstolen mellom hver person. Det var også påmelding og gjesteliste til arrangementet, forteller Mjør.