<b>SJEKK INN: </b>NTNU forventer at alle bruker sjekk-inn-systemet når de er på campus
SJEKK INN: NTNU forventer at alle bruker sjekk-inn-systemet når de er på campus

Trondheim kommune:

Mer smitte, men ingen krise

Tre personer i Trondheim testet positivt på korona 2. november

Publisert Sist oppdatert

Mandag 2. november testet tre personer positivt på korona i Trondheim, skriver Trondheim kommune i en pressemelding. De smittede er én person i 20-årene, én i 50-årene, og én i 30-årene. Alle er smittet av en kjent nærkontakt, og alle skal ha mildt sykdomsforløp.

Videre skriver de at i uke 44 var 0.9 prosent av alle som testet seg positive, det vil si 60 av 6394 tester. Til sammenligning var andelen som testet positivt 11,6 prosent i toppuken i mars. Da testet 80 av 689 positivt.

LES OGSÅ: Student kritisk til fysisk eksamen i emne med 800 studenter

Fortsatt en liten økning i smitte på NTNU

NTNU skriver på innsiden at tre studenter ved Fakultet for naturvitenskap har fått påvist korona. Én av studentene har ikke vært på campus i perioden hvor vedkommende har vært smittsom. De to andre har derimot deltatt på fysiske forelesninger i forrige uke.

NTNU bistår kommunen i smittesporing.

LES OGSÅ: Smitte i en Sit-studentby

Ingen krise i Trondheim

Trondheim kommune skriver videre at smitten hos alle personer som oppgis med ukjent smittekilde blir identifisert i løpet av noen dager eller en uke. Til tross for at det er økt smitte både i Trondheim og ellers i landet, så skriver kommunen at det ikke er krise.

— Vi opplever ikke krise i Trondheim nå, men det er grunn til ekstra årvåkenhet hos alle aldersgrupper på grunn av noe økt smitte lokalt og økt smitte i landet forøvrig.