<b>ISOLASJON: </b>Den smittede er sendt på isolasjonshotell
ISOLASJON: Den smittede er sendt på isolasjonshotell

Smitte i en Sit-studentby

De andre beboerne er ikke i karantene.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av helgen har i alt 37 personer har testet positivt for korona i Trondheim. Blant disse er det ni studenter ved NTNU tilhørende seks ulike fakultet.

En av de smittede er beboer ved Teknobyen studentby som da den sto klar i 2011 ble omtalt som verdens største studentkollektiv. Studentbyen er drevet av Sit og er bosted for 116 studenter som deler kjøkken og oppholdsrom.

LES OGSÅ: Gjester må teste seg etter smitte i Samfundet

Den smittede er isolert

Boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit forteller at de fikk beskjed om smitten på lørdag, og at den smittede nå er isolert på kommunens isolasjonshotell.

– De andre beboerne er ikke i karantene, men er blitt bedt om å teste seg for korona både idag og så en gang til senere i uken, forteller hun.

Direktør for strategi og kommunikasjon Nina Steen i Sit har tidligere uttalt til Under Dusken at Sit følger med på smittesituasjonen, men at de ikke har myndighet til å pålegge karantene for beboere i Sit-boliger ved et smitteutbrudd.

– Det er Trondheim kommune som setter i gang smittesporing og tar kontakt med de som er berørt hvis flere blir smitta. Vi følger de normene og reglene som gjelder for samfunnet ellers, og bruker sunn fornuft, sier Steen.

LES OGSÅ: Student kritisk til fysisk eksamen i emne med over 800 studenter

Viktig å følge smittevernråd

Aspås sier at det er blitt gjennomført ekstra smittevask i løpet av helga, og at det framover er ekstra viktig at de gjeldende smitteverntiltakene blir overholdt.

– Kjøkkenet er delt opp i åtte forskjellige kokesoner, og fremover er det ekstra viktig av beboerne holder seg til disse og er flinke med det generelle renholdet, sier hun.

Aspås oppfordrer ellers både beboerne og studenter generelt til følge de generelle smittevernrådene.

– Det er viktig at alle tar denne situasjonen på alvor, både når det gjelder god hygiene, det å holde avstand og det å ikke samles i større grupper, sier hun.