Oppskrift:

Soppsuppe med kantarell

Lei av posesuppe? Da er soppsuppe laget med skogens gull noe for deg!

Publisert Sist oppdatert

Ingredienser suppe:

3-4 ss smør eller margarin

1 løk

1 fedd hvitløk

200 g kantareller

300 g sjampingjong

3 dl matfløte

2 ss hvitvinseddik

Timian

Rosmarin

Salt

Pepper

3-4 stenger vårløk (kan sløyfes)

Høsttid er sopptid, enten du sanker den i nærmeste skog, eller du gjør som meg og turer innom dagligvarebutikken på hjørnet. Suppen er laget med både sjampinjong og kantarell, men sopptype kan lett justeres om du for eksempel ønsker kun kantarell. Server gjerne med hjemmelagde rundstykker og smør. Ellers kan dette også sankes i nærmeste butikk. Oppskriften gir cirka tre porsjoner.

Framgangsmåte suppe:

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Smelt 2-3 ss smør i en gryte, og tilsett løk og hvitløk. La dette surre på medium varme i et par minutter, til løken er blank.
  3. Rens soppen, og skjær den i biter. Gjerne la noen kantareller være igjen. Disse skal senere brukes som topping. Tilsett soppen i gryten, og la blandingen surre i et par minutter.
  4. Når det begynner å samles en del soppkraft i bunnen, skru ned varmen og la det koke med lokk på i 15-20 minutter.
  5. Tilsett matfløte, eddik, timian, rosmarin, salt og pepper, og la det hele småputre i 10 minutter.
  6. Ta gryten av stekeplaten, og la den avkjøles litt før du bruker en stavmikser til å lage en jevn, tykk suppe av den.
  7. Varm opp en stekepanne, og finhakk vårløk.
  8. Stek kantarellene du gjemte bort tidligere sammen med 1 ss smør og vårløk til de er brune. Topp suppen med dette, og server sammen med rundstykker og smør!

LES OGSÅ: Jeg mistet min kjære da samfunnet åpnet

Framgangsmåte rundstykker:

Ingredienser rundstykker:

5 dl vann

0,5 pakke gjær

300 g hvetemel

300 g sammalt hvetemel, finmalt

Litt salt

  1. Bland gjær og kroppstemperert vann i en romslig bolle.
  2. Tilsett mel og salt, og elt til du får en smidig deig. Dette tar cirka 15 minutter.
  3. Dekk bollen med en tallerken eller kjøkkenklut, og la deigen heve i en time på et lunt sted.
  4. Rull ut deigen til en lang pølse, skjær ut passe store emner og rull disse.
  5. Fordel deigemnene på et stekefat med bakepapir, og la dem heve i en halvtime. Gjerne skru på ovnen når det gjenstår 15 minutter av hevetiden.
  6. Pensle rundstykkene med litt vann, og la dem steke i 15-25 minutter, avhengig av ovn og størrelse på deigemnene. Her er det bare å prøve seg fram, studentovner er notorisk upålitelige.

LES OGSÅ: Kongelig besøk på Studentersamfundet

Powered by Labrador CMS