Oppskrift:
Soppsuppe med kantarell
Lei av posesuppe? Da er soppsuppe laget med skogens gull noe for deg!
Høsttid er sopptid, enten du sanker den i nærmeste skog, eller du gjør som meg og turer innom dagligvarebutikken på hjørnet. Suppen er laget med både sjampinjong og kantarell, men sopptype kan lett justeres om du for eksempel ønsker kun kantarell. Server gjerne med hjemmelagde rundstykker og smør. Ellers kan dette også sankes i nærmeste butikk. Oppskriften gir cirka tre porsjoner.
Framgangsmåte suppe:
- Finhakk løk og hvitløk.
- Smelt 2-3 ss smør i en gryte, og tilsett løk og hvitløk. La dette surre på medium varme i et par minutter, til løken er blank.
- Rens soppen, og skjær den i biter. Gjerne la noen kantareller være igjen. Disse skal senere brukes som topping. Tilsett soppen i gryten, og la blandingen surre i et par minutter.
- Når det begynner å samles en del soppkraft i bunnen, skru ned varmen og la det koke med lokk på i 15-20 minutter.
- Tilsett matfløte, eddik, timian, rosmarin, salt og pepper, og la det hele småputre i 10 minutter.
- Ta gryten av stekeplaten, og la den avkjøles litt før du bruker en stavmikser til å lage en jevn, tykk suppe av den.
- Varm opp en stekepanne, og finhakk vårløk.
- Stek kantarellene du gjemte bort tidligere sammen med 1 ss smør og vårløk til de er brune. Topp suppen med dette, og server sammen med rundstykker og smør!
LES OGSÅ: Jeg mistet min kjære da samfunnet åpnet
Framgangsmåte rundstykker:
- Bland gjær og kroppstemperert vann i en romslig bolle.
- Tilsett mel og salt, og elt til du får en smidig deig. Dette tar cirka 15 minutter.
- Dekk bollen med en tallerken eller kjøkkenklut, og la deigen heve i en time på et lunt sted.
- Rull ut deigen til en lang pølse, skjær ut passe store emner og rull disse.
- Fordel deigemnene på et stekefat med bakepapir, og la dem heve i en halvtime. Gjerne skru på ovnen når det gjenstår 15 minutter av hevetiden.
- Pensle rundstykkene med litt vann, og la dem steke i 15-25 minutter, avhengig av ovn og størrelse på deigemnene. Her er det bare å prøve seg fram, studentovner er notorisk upålitelige.
LES OGSÅ: Kongelig besøk på Studentersamfundet
Flere oppskrifter fra Under Dusken:
-
Skummelt godt med gresskar- og søtpotetsuppe
Selv om oktober er over, så er gresskar fortsatt like godt.
-
Festmåltid for magen, øynene og hjertet
Vis solidaritet og hedre de levantinske tradisjonene med en storslått meze.
-
På leting etter skogens gull
For en som kan lite om sopp, kan det være skremmende å begi seg ut i skogen på leting etter dagens middag. Her er noen tips og triks om du tør å prøve.
-
Engelskinspirerte frokostburgere
Det eneste som er verre enn å være fyllesyk, er å være fyllesyk alene. Våkne derfor opp til felles dagen-derpå-frokost.
-
Øl-vott til påskelekene
Sol, raske briller, afterski og ikke minst påskeferien nærmer seg med stormskritt.
-
Hvordan arrangere middagsselskap
Ta et steg inn i voksenlivet med vår oppskrift på det perfekte middagsselskap.