Senterpartiet: Maren Grøthe forteller hva Senterpartiet ønsker å gjøre for studentene.
Senterpartiet: Maren Grøthe forteller hva Senterpartiet ønsker å gjøre for studentene.

Ni på Stortinget: Senterpartiet

Vi har intervjuet unge stortingskandidater fra de ni største partiene. Maren Grøthe kommer fra Senterpartiet i Trøndelag, og forteller hva partiet ønsker å gjøre for studentene og hvordan det er å være ung politiker.

Publisert Sist oppdatert

Usikker på hvordan du stemmer i Trondheim? Les vår praktiske valgguide for studenter! Husk også at du som student kan forhåndsstemme på campus.

Hvorfor valgte du å aktivt engasjere deg i politikken?

Jeg begynte mitt politiske engasjement i ungdomsråd, og syntes det var veldig givende å få arbeide for bedre tilbud til ungdommene i kommunen min! Etterhvert innså jeg at dersom man skal få gjort noe med politikken er partiene veien å gå, og det var ingen tvil om at det var Sp jeg var mest enig med.

Hvorfor er deres parti det beste for studentene?

Senterpartiet har alltid prioritert studentene i sine alternative budsjett og stortingsprogram. I tillegg har vi mange unge som kan komme inn på stortinget. Derfor vil vi løfte studentene i praksis etter valget.

Hva er din viktigste studentsak?

Min viktigste sak er å styrke tilbudet innenfor psykisk helse til studenter! Vi ser dessverre flere og flere sliter, og jeg er veldig bekymret for resultatet av pandemien. Derfor vil vi både styrke tilbudet gjennom studentsamskipnadene, og hjelpe kommunene slik at de kan ha egne tilbud tilpasset studenter.

Hva er det dere vil prioritere for studentene?

Vi vil prioritere å styrke studentenes kjøpekraft og øke studielånet, fjerne konverteringsordninga slik at det ikke skal straffe seg å velge feil og bygge enda flere studentboliger!

Hvis du ikke kunne ha stemt på ditt eget parti ved valget i år, hvem ville du ha stemt på da?

Jeg er veldig glad jeg kan stemme på Senterpartiet, haha! Men så har jo vi vært tydelige på at vi ønsker å samarbeide med Arbeiderpartiet, så da må det nok bli dem.

Hvordan vil dere styrke universitetene?

I alle våre alternative budsjettforslag i perioden har Senterpartiet foreslått betydelig mere midler til universitet- og høgskolene, og flere studieplasser enn regjeringen. Det skal vi fortsette med!

Hvordan er det å være en ung politiker?

Det er veldig givende. Jeg er utrolig heldig som har fått stor tillit fra partiet mitt, som har vært veldig gode på å satse ungt. Målet mitt er å være en ekstra stemme for ungdom og unge voksne, gjennom å ta et særlig ansvar for å løfte saker som angår dem. For eksempel psykisk helse, studentpolitikk, levende lokalsamfunn vi kan flytte hjem til og et boligmarked vi har sjanse til å komme oss inn i.

Hva gjør du utenfor det politiske arbeidet?

Utenfor det politiske arbeidet så studerer jeg statsvitenskap på Dragvoll og har begynt på 2. året mitt der. Ellers er jeg glad i å være med venner og familie, gjerne ute i naturen eller ved å ta en liten fest!

Hvordan har dere jobbet for å engasjere studenter i politikk?

Vi har et eget studentlag som vi kaller “Trondheim senterstud” hvor alle studenter i som er interessert i Senterpartiets politikk møtes jevnlig og både har sosiale og politiske arrangement, her er det bare å slenge seg med! Samtidig som vi deltar på en del debatter på studentersamfundet, skriver leserinnlegg rettet mot studentene og har stand på campus i blant.

Powered by Labrador CMS